Categories
Tratamente Corporale

Baile cu sare marina regleaza metabolismul

Sarea marina extrasa din adincuri contine un intreg complex de substante minerale care actioneaza favorabil si are efecte terapeutice asupra organismului, ii dau o senzatie placuta de confort si prospetime. Proprietatile terapeutice ale sarii marine sint: schimbarea hemodinamicii microcirculatorii regionale si centrale, actiune de calmare si antiinflamatoare, reglarea proceselor metabolice, imbunatatirea functionarii tesuturilor si organelor.

Amestecati in baie 350 de grame de sare marina (puteti sa o cumparati de la farmacie). In apa obtinuta trebuie sa stati 15-20 de minute. Aceasta procedura inlatura oboseala, calmeaza nervii. Starea pielii se imbunatateste, aceasta devine mai neteda si mai elastica. Temperatura solutiei cu sare marina pentru baie trebuie sa fie de 36-37 de grade, durata procedurii 10-15 minute, faceti 10-12 asemenea bai in 24 de ore.

Baile cu uleiuri eterice intaresc membranele celulare
Uleiurile eterice se folosesc cu scopul intaririi membranelor celulare, pentru stimularea proceselor metabolice, pentru imbunatatirea regenerarii pielii, pentru imbunatatirea alimentarii cu singe a celulelor pielii, pentru cresterea tonusului muscular. In cazul celulitei sint recomandate urmatoarele uleiuri eterice: de portocala, de mandarine, de lamiie, de grapefruit, de ienupar, de pin, de santal, de rozmarin. Uleiul se amesteca bine cu un pahar de iaurt, temperatura apei pentru baie trebuie sa fie de 37 de grade Celsius. Durata procedurii este de 20 de minute.

In acest scop se folosesc mai multe amestecuri de uleiuri:

  • trei picaturi de ulei de ienupar, o picatura de rozmarin, o picatura de muscata, o picatura de levantica, o picatura de salvie.
  • patru picaturi de levantica, trei picaturi de lamiie, cinci picaturi de cimbru, cinci picaturi de rozmarin.
  • sase picaturi de cimbru, patru picaturi de rozmarin, doua picaturi de lamiie.