Categories
Celulita

Tratarea complexa a celulitei

Conditia principala pentru tratarea celulitei este abordarea complexa. In lupta cu celulita trebuie combinat masajul, procedurile de fizioterapie, gimnastica, cremele impotriva celulitei si alimentatia echilibrata; in unele cazuri nu dauneaza cu nimic daca va curatati intestinul si daca duceti un mod de viata mai sanatos.

Cea mai activa combinatie consta dintr-un complex anticelulitic fizioterapeutic cu creme anticelulitice, din curatarea intestinului si regim alimentar echilibrat. O asemenea abordare pe mai multe planuri a celulitei o impiedica sa se mai dezvolte, iar pielea va deveni treptat mai neteda.

Si mai bine este daca combinati folosirea mijloacelor fizioterapeutice cu masajul profesional al zonelor cu probleme. Acesta imbunatateste in primul rind circulatia sangvina, iar in al doilea rând activează limfa din zonele afectate.

In stadiile incipiente ale celulitei de mare ajutor va este masajul, care creste elasticitatea tesutului conjunctiv. Acest masaj este bine sa fie efectuat de un maseur profesionist.

Acasă este bine să faceţi un masaj energic, cu mişcări circulare cu o perie pe coapse, stomac, gambe, spate. Daca nu va leneviti si faceti in fiecare zi acest complex de exercitii, celulita va inceta sa se mai dezvolte.
Hipodinamia este prietenul bun al celulitei: cu cit stati mai mult fara sa faceti miscare, cu atit mai repede se dezvolta celulita. In primul rind, celulita apare acolo unde este tulburata circulatia singelui si a limfei din cauza lipsei de actiune a muschilor. In muschii care lucreaza intens, singele si limfa nu stagneaza. De aceea este foarte important sa va rezervati timp pentru exercitii fizice zilnice si sa le faceti regulat.

In lupta cu celulita va ajuta foarte mult sportul. Deosebit de utile va sint alergatul, inotul, diferite exercitii in apa, mersul pe bicicleta. In fiecare zi este obligatoriu sa faceti gimnastica speciala, dar daca celulita este vizibila si pentru un ochi neexperimentat, atunci este mai bine sa va adresati unui specialist pentru consultatie.

In alimentatia zilnica trebuie sa existe suficiente vitamine si substante minerale, in special vitamina E. Aceasta vitamina influenteaza alimentarea cu singe a pielii si se gaseste in uleiurile vegetale si oua. In afara de aceasta, in alimentatie trebuie sa fie foarte multa vitamina C. Aceasta intareste fibrele din tesuturile conjunctive. Consumati alge marine, care de asemenea contin foarte multe vitamine.

Pestele si varza intaresc fibrele tesutului conjunctiv, ceea ce previne aparitia celulitei sau incetineste dezvoltarea ei. Includeti in regimul alimentar mai multe legume, piine cu tarite, verdeata. Si obligatoriu limitati consumul de alcool si fumatul.