Categories
Sanatate

Dieta de slabire si fumatul: Cum pot sa ma las de fumat fara sa ma ingras?

Dieta de slabire si fumatul: Cum pot sa ma las de fumat fara sa ma ingras?

Pana la posibile afectiuni precum cancerul, fumatul cauzeaza vasoconstrictia (micsorarea) vaselor capilare faciale, ceea ce ingreuneaza circulatia oxigenului la nivelul pielii. Acest lucru conduce la imbatranirea prematura a tenului si la aparitia unor riduri verticale in jurul gurii si al ochilor. Nici o femeie nu isi doreste asa ceva! Dupa ce te-ai hotarat sa renunti la tigari, un pas la fel de important este sa te asiguri de sprijinul celor apropiati si de cel al medicului tau.

• Vreau sa ma las, dar mi-e foarte greu. Ceea ce iti place, de fapt, nu este fumatul in sine, ci senzatia produsa de eliberarea nicotinei in organism. Ei bine, aceeasi senzatie o poti avea inlocuind tigarile cu guma de mestecat Nicorette.
O noutate in domeniu, din pacate prea putin intalnita pe piata romaneasca, este administrarea nicotinei sub forma plasturilor care se aplica pe piele.

• Fa miscare! In timpul exercitiilor fizice, glandele secreta endorfine, substante „responsabile” de buna noastra dispozitie. Astfel vei rezista mai usor tentatiei de a fuma, dar vei preveni si o eventuala ingrasare.

• Strategia reusitei: Nu consuma alcool si nici nu cauta cu buna stiinta compania unor fumatori. Sigur nu vei rezista tentatiei! Iar ca sa iti fie mai usor, convinge-l pe unul dintre apropiatii tai sa urmeze acelasi tratament, ca sa va incurajati reciproc.

• Acupunctura sau homeopatie? Se pare ca rezultatele obtinute prin astfel de tratamente sunt multumitoare, mai ales datorita remediilor homeopate (acestea pot vindeca dependenta de tutun si alcool).