Categories
Frumusete Ingrijirea Tenului

Oboseala si cearcanele

Lipsa somnului, oboseala excesiva, fumul de tigara sau o anumita afectiune sunt cateva din cauzele care pot provoca cercanele. Sunt sigura ca toate femeile vor sa scape in vreun fel de ele, deoarece aspectul lor nu este foarte estetic. Am apelat la sfaturile unui oftalmolog, ale medic generalist dar si ale unei cosmeticiene.

Oftalmologul
Precizeaza ca una din cauzele care duc la aparitia cearcanelor la femei este neglijenta in a purta ochelari atunci cand au nevoie. Pentru ca persoana respectiva nu vede foarte bine, forteaza ochiul si pielea din jur, si cearcanele apar mai usor. Indicatia medicului este aceea de a purta ochelari imediat ce este nevoie de acestia, sau pentru un aspect estetic mai placut, se pot purta si lentilele de contact.

Generalistul
Precizeaza ca micile umbre inestetice de sub ochi apar pentru ca tesutul de sub pleoapa, numit lax, acumuleaza apa, ceea ce duce la umflarea ochiului sau lasarea lui. Cearcanele nu sunt, asa cum se crede, efectul unei suferinte de rinichi sau de ficat. Ele pot aparea ca urmare a unei suferinte temporale, netratate. Abia atunci ele sunt un semn de alarma. De asemenea, nu inseamna ca persoanele care se nasc cu tendinte de cearcane sufera de vreo afectiune cronica. Adica cu pielea pigmentata din jurul ochilor, cu aspect de cearcane. Este pur si simplu o mostenire genetica, nu semnul unei boli. In 99% din cazurile persoanelor are au cearcane, cauza este oboseala. Recomandarea medicului consta in odihna si tratament cosmetic.
In cazul in care copiii au semne de cearcane acestea sunt semne vadite de boala si trebuie neaparat mers la doctor.

Cosmeticiana
Recomanda femeilor cu cearcane aplicarea unor creme adecvate (anticearcan) in fiecare seara. Ramane de ales din ce gama este crema, dupa posibilitatile fiecareia. Ca tratament naturist, aplicat acasa, ar putea fi folosita o masca pe baza de cartof sau castravete. De asemenea, pot fi folosite compresele cu apa minerala (dupa ce au fost bagate in prealabil la congelator (timp de jumatate de ora) sau cele cu musetel, care are un efect calmant. Sunt recomandate, inainte de aplicarea machiajului, fardurile anticearcane.
De retinut ca cearcanele apar mai des la persoanele cu tenul gras si la cele cu tenul inchis la culoare.

Produse naturiste
Se recomanda in primul rand femeilor sa aiba grija ca organismul lor sa fie relaxat, echilibrat. Trebuie rezolvata orice problema interna, cum ar fi constipatia sau excesul de cafea. Tratamentul de-acasa incepe in primul rand cu demachierea ochilor cu un produs cosmetic adecvat tipului respectiv de ten. Urmeaza ungerea intr-un strat subtire cu miere de albine. Se pot aplica apoi, pe ochi, comprese cu infuzie de albastrele (la temperatura camerei), timp de 10 – 15 minute, in fiecare seara, timp de trei luni. In caz ca nu agreati infuzia de albastrele incercati cu zeama de cartofi fierti, dar aveti grija ca aceasta fiertura sa fie proaspata. Se recomanda si masaje speciale pentru relaxarea fetei si a ochilor.