Categories
Diete Diete de slabit

Regim de slabit explicat

Multa lume este interesata de reducerea stratului adipos, mai ales persoanele de sex feminin,
si cu totii recurg la diferite metode aflate de prin reviste sau de pe la serviciu, etc.

Adevarul este ca majoritatea nu fac altceva decat sa-si inrautateasca situatia si in loc sa-si reduca stratul adipos, il maresc (sau daca reusesc o mica reducere aceasta este doar de moment pentru ca dupa un timp
acesta va reveni la vechea forma). Aici va voi invata cum sa “luptati” impotriva grasimilor corporale.

Grasimile sunt prezente in tot corpul si oricat o sa incercati nu o sa le puteti inlatura in totalitate
pentru ca isi au si ele rolul lor (de exemplu grasimea viscerala (aflata pe organele interne) trebuie
redusa, dar nu poate fi inlaturata in totalitate).

Multa lume incearca sa slabeasca prin reducerea nr.-lui
de mese servite zilnic si cantitatea lor, ceea ce este o prostie pentru ca nu prin infometare o sa slabiti!

Organismul uman are o tendinta de conservare. Inca de la nastere fiecare individ are inscrisa o informatie genetica dupa care organismul se dezvolta; daca organismul trebuie sa se dezvolte in inaltime pana la 180 cm, atunci acesta daca va avea toate nutrimentele necesare pe parcursul vietii, se va dezvolta ca atare pana la acea inaltime dupa care se va oprii indiferent ce ati face (mai exista unele metode actuale, dar care nu prea sunt aprobate de doctori datorita lipsei de control asupra evoluarii organismului, si anume tratamentul cu hormoni, dar inca o data va atentionez ca este periculos! ).

Asa si in cantitatea de masa musculara: daca ati ajuns la varsta de 20 de ani la o greutate de 80kg fara antrenamente, si va incepeti antrenamentele de culturism, chiar daca intr-un an dv. o sa ajungeti la 90kg, daca intrerupeti aceste antrenamente, organismul va incerca “sa scape” de surplusul de masa musculara de care nu are nevoie. Dv. prin antrenamente dure fortati organismul sa creasca! Cu grasimea lucrurile stau la fel: multe femei incearca sa slabeasca prin infometare, reusesc pentru scurt timp, dupa care revin a forma initiala nestiind de ce.

Ce trebuie sa faceti ca sa slabiti:

  1. trebuie sa mancati corect cam la aceleasi ore in fiecare zi
  2. mancati cate putin, nu pe saturate, la fiecare 2-3 ore
  3. nu ratati niciodata micul dejun
  4. masa de seara nu trebuie sa fie dupa ora 19:30
  5. consumati cat mai putine grasimi, prajeli, dulciuri
  6. consumati alimente de calitate pregatite mai mult prin fierbere
  7. straduiti-va sa aveti un regim alimentar strict
  8. nu uitati antrenamentul aerobic

Daca urmati sfaturile de mai sus este imposibil sa nu slabiti.

Sa nu credeti ca veti slabi, doar mancand si odihnindu-va: Fara miscare nu rezolvati nimic!

Incercati sa va faceti putin timp liber pe saptamana pentru antrenamentul aerobic: saritul cu coarda, alergarea rapida, ciclism, inot (voiniceste), mersul pe role,…!

De exemplu aveti nevoie de 3 sedinte pe saptamana de sarit cu coarda a cate 15-20 minute fiecare sedinta, dar acest exercitiu sa fie efectuat destul de intens. Sau puteti avea cam 4 sedinte pe saptamana de inot tip voiniceste, fiecare de vreo 30 de minute. Aceste antrenamente asociate cu produse ce accelereaza arderile de grasimi (L-Carnitina), pot face minuni.
Si antrenamentul de culturism consuma grasimi, dar intr-o cantitate mica, deoarece acest antrenament este de tip anaerob si are drept sursa de energie carbohidratii, si nu grasimile.

Sa nu incercati sa slabiti prin infometare pentru ca va ingreunati situatia; in momentul in care organismul va primi la ore fixe nutrimentele necesare, destul de des in fiecare zi, acesta nu va mai depozita grasimile si chiar va incerca sa le arda, deci aveti un avantaj atunci cand aveti fixat un program alimentar bine stabilit.

Cum va mentineti forma castigata:

Organismul dv. se adapteaza greu la forma capatata, asa ca trebuie sa continuati cu regimul alimentar strict, chiar sa faceti un mod de viata din asta. O sa jungeti la un moment dat (dupa o perioada destul de indelungata) cand o sa va permiteti sa mancati mai multe dulciuri sau grasimi fara riscul de a va ingrasa, insa nu consumati in exces pentru ca tot ce este in exces se depune sub forma de strat adipos!

Aerobicul este bine sa-l continuati oricat de mult timp doriti pentru ca acest tip de antrenament contribuie la buna functionare a intregului organism!