Categories
Celulita Tratamente Corporale

Dusul alternant, cald-rece, imbunatateste circulatia

Un dus zilnic in care alterneaza apa calda si cea rece va ajuta sa va imbunatatiti circulatia sangvina. In timpul dusului frecati-va corpul cu o perie sau cu o manusa din material aspru. Daca nu suportati dusul cu apa rece, atunci masati-va corpul cu aceeasi perie sau manusa uscata. Acest lucru influenteaza de asemenea pozitiv circulatia. Daca nu exista contraindicatii, puteti merge regulat la sauna.

Dintre metodele de actiune fizica asupra celulitei se folosesc diferite tipuri de masaj, care ajuta la slabirea fenomenelor de stagnare si usureaza limfodrenajul.

Sub forma de preludiu la masaj faceti un dus alternant cald-rece. Incepeti masajul de la genunchi in sus, la inceput cu trei-patru miscari usoare din toate partile, apoi cu miscari cit mai intense, cu toata palma.

Alegeti-va o zona de piele si grasime si masati-o pe picior in sus, pe partea exterioara a coapsei, apoi pe partea interioara, de doua ori pentru fiecare parte. Masati-va zona cu probleme cu ambele miini, ca si cum ati amesteca un aluat.

Intindeti pe coapsa o crema sau un ulei si masati cu miinile in ambele directii.

Stringeti-va miinile in pumn si cu incheieturile degetelor frecati-va de la genunchi in sus, pe coapsa – pe partea exterioara, pe cea interioara, in fata si in spate; pentru fiecare zona faceti cite patru-cinci miscari.

Loviti-va energic cu palmele pe coapse. Coapsele trebuie sa fie rosii si sa arda putin, astfel cremele isi fac efectul mult mai bine.