Categories
Cure de Slabire Diete de slabit Sanatate

Combinati cura de slabire cu exercitiile fizice si cu masajul

O bicicleta nu strica niciodata

Cum vine primavara, dispozitia noastra se schimba, se schimba si garderoba si vrem sa aratam si sa ne simtim cît mai bine. Unii isi cumpara bicicleta si profita de fiecare weekend ca sa faca miscare în aer liber, altii prefera sa mearga la sala de aerobic de cîteva ori pe saptamîna sau sa tina cure de slabire pentru a-si recapata silueta.

Ceea ce multi ignora sau nu stiu, pur si simplu, este ca exercitiile fizice sau dieta alimentara pot deveni mai eficace daca sînt insotite de masaj.

De altfel, nu de putine ori am întîlnit sfaturi care spun ca este mai eficient sa combini cura de slabire cu masajul sau sauna pentru a capata un tonus muscular mai bun si o tinuta de invidiat.

Cit de util este masajul

Masajul este foarte des folosit de sportivi în curele de recuperare si se recomanda oricui, mai ales daca este asociat cu exercitiile fizice.

Daca pe lînga exercitiile pe care le facesi veti apela si la un masor, veti descoperi ca muschii devin mai flexibili si mai puternici fara însa a fi încordati tot timpul sau fara a simti tensiune în muschii pe care îi solicitati în timpul antrenamentelor. Pe lînga aceasta, veti obsera ca puteti prelungi durata exercitiilor fizice pentru ca muschii raspund mai bine, fiind mai bine oxigenati.

Nu numai muschii au de cîstigat în urma masajului, ci si tendoanele. Prin combinarea exercitiilor de aerobica sau de la sala de fitness cu masaj, tendoanele cîstiga în elasticitate si astfel riscul accidentarii scade simtitor.

În plus, conditia fizica pe care mizati atunci cînd recurgeti la dieta sau exercitii se va îmbunatati simtitor, iar aceasta se va face simtita în întreaga activitate, acasa, la serviciu sau la cumparaturi.

În cazul curelor de slabire se recomanda, in mod special, masajul

În cazul curelor de slabire se recomanda masajul chiar daca, sau mai ales daca, acestea nu sînt asociate cu un program de exercitii.

Pe masura ce scade greutatea, corpul pierde din tesutul gras, dar se întîmpla ca si muschii sa se deshidrateze si sa îsi piarda din suplete.

O data ce apelati la masaj, muschii îsi recapata tonusul iar silueta se defineste, capatînd un aspect mult mai tineresc.

Pe lînga efectul pe care îl are asupra aspectului corpului, masajul este si un excelent aliat în lupta cu stresul.

Cum în perioadele de dieta restrictiva este stiut ca anxietatea creste, masajul actioneaza si pe latura reechilibrarii psihice si restabilirii încrederii de sine.

Specialistii recomanda tuturor sa apeleze la un masor atunci cînd vor sa îsi recapete tonusul, dar ne avertizeaza sa ne alegem cu atentie masorul si sa apelam la profesionisti daca vrem ca rezultatele sa apara.