Categories
Alimentatie Sanatate

Slabire si Detoxifiere: Scapa repede de toxine

Ai permanent o senzatie de suprasaturatie, te simti greoaie si abdomenul tau a luat proportii? Atunci, e cazul sa recurgi la o cura de eliminare a toxinelor din organism. Mai multa energie, o piele stralucitoare, ochi scanteietori si un abdomen plat sunt doar cateva dintre beneficiile acestei diete.

Din cand in cand, e bine sa ne “privam” organismul de alcool, cafeina, nicotina, precum si de aditivii alimentari, respectiv emulsificatorii, conservantii si colorantii continuti de produsele semipreparate. Pierderea vitalitatii, aparitia celulitei, tenul incarcat, balonarea, ca sa nu mai vorbim de migrene, oboseli cronice, stres si alergii, toate acestea sunt, in majoritatea cazurilor, semnele unei alimentatii gresite, cu un continut mare de substante sintetice.

De altfel, specialistii recomanda cura de detoxificare si pentru tratarea mai multor afectiuni, nu numai pentru combaterea balonarii si a stresului. Dar, in cazul in care esti sub tratament sau suferi de vreo boala, consulta-ti medicul de familie inainte de a incepe o astfel de cura.


Lichidele si fructele sunt de baza

Cel mai bun moment pentru o astfel de cura este sfarsitul de saptamana, cand se presupune ca ai mai putine griji si probleme de rezolvat. Se impune ca, in acest interval, sa fumezi mai putin si sa reduci consumul de cafea si alcool. Altfel, efectele pozitive vor fi mai putin evidente.

Prima zi

Primul lucru pe care trebuie sa-l faci dupa ce te trezesti este sa bei un pahar mare cu apa, in care ai stors zeama de la o lamaie mijlocie. Apoi, din ora in ora, bea cate un pahar mare cu apa plata.
La micul dejun, la pranz si seara, mananca la discretie salata de fructe, cu mere si portocale din belsug – eventual si alte fructe, in functie de sezon. De asemenea, bea cat mai multe ceaiuri de plante.

A doua zi

Acelasi regim ca in prima zi, numai ca, la micul dejun si la pranz, poti adauga seminte de susan si de floarea soarelui.

Seara, mananca usor: carne de pui la gratar, cu legume verzi, fierte sub presiune sau prajite in vase din tefal, fara ulei. Daca a mai ramas ceva din salata de fructe deja preparata, o poti consuma ca desert.

Sucurile naturale

O alta metoda de eliminare a toxinelor, foarte populara printre frumoasele de la Hollywood, este ca, timp de 24 sau 48 de ore, sa bei numai suc de fructe si/sau de legume.

Pectina, un compus organic continut de aceste sucuri naturale, ajuta la curatarea traiectelor digestive. Cele mai eficiente sunt sucurile de portocale, mere, grepfrut, lamai (in general, fructele zemoase). Dintre legume, cele mai indicate sunt cele cu frunze verzi, cum ar fi telina, sfecla sau spanacul, deoarece contin multa clorofila. Singura conditie este ca aceste sucuri sa fie consumate in cel mult 24 de ore de la prepararea lor, pentru ca isi pierd valoarea nutritiva destul de repede.