Categories
Celulita Silueta Tratamente Corporale

Scapa repede de celulita

Una din problemele ele mai frecvente ale femeilor, indiferent de varsta, ocupatie sau greutate, este celulita. Oare putem elimina definitiv acest oaspete nepoftit?

Celulita este o alterare sau schimbare a structurii tesutului conjunctiv subcutanat care afecteaza stratul superficial al pielii. Aceasta, de obicei are o distributie ginoida, ceea ce determina tendinta de a se localiza pe abdomen, in zona sezutului, a coapselor, a soldurilor, in zona femurala, pe partea interioara a genunchilor si partea posterioara a bratelor.

Celulita este intalnita la majoritatea femeilor, obeze sau slabe, aparitia ei fiind produsa de modificarile hormonale generate de pubertate, sarcina, premeopauza, de folosirea contraceptivelor orale, dar si din cauza sedentarismului sau a unui regim alimentar neadecvat.

Pielea care este afectata de celulita are un aspect matlasat, porii dilatati in zona afectata gen “coaja de portocala”. Datorita alterarii sistemului de drenaj si presiunii exercitate asupra sistemului circulator se produce o acumulare de apa, toxine si substante reziduale.

Se poate observa o senzatie de durere spontana sau prin apasarea zonei respective, cauzata de compresia asupra extremitatii nervilor de catre nodulii celulitici. De asemenea este evidenta pierderea elasticitatii pielii in zona afectata de celulita, datorata degenerarii fibrelor de elastina si colagen si diminuarii circulatiei locale.

Ce este de facut?
“Se poate scapa de celulita, dar asta presupune multa implicare si perseverenta din partea noastra”, ne sfatuiesc tehnicienii Chic Salon.

Pentru tratarea celulitei exista mai multe proceduri: electrostimularea transcutanata, preso-masajul, masajul (drenajul limfatic) si tratamentele corporale (cum ar fi impachetarea cu alge marina si ceai verde de la Bruno Vassari).

Drenajul limfatic prin presoterapie este special pentru celulita si slabit si ajuta la deblocarea sistemului limfatic si eliminarea toxinelor din organism. Daca alegem sa ne tratam acasa, folosind o crema anicelulitica, putem efectua un masaj cu miscari circulare usoare, pana intra crema in piele.

Cateva produse dedicate persoanelor care vor sa scape de celulita.

Gama Body Energy de la Bruno Vassari
Aceasta gama contine crema, ser si gel anticelulitic.
Tratamentele Kianty Spa – vinoterapie de la Bruno Vassari
Crema anicelulitica, care protejeaza si regenereaza fibrele de colagen, avand totodata si efect reductor.

*Aceste produse sunt distribuite prin salonul cosmetic Chic Salon