Categories
Celulita Regim de slabit

Regim alimentar cu legume, fructe, grăsimi vegetale

Pentru a scăpa de celulita trebuie sa începeţi din interior. Sa renuntati definitiv la consumul de grasimi nu este bine. Grasimile vegetale, de exemplu, sint necesare pentru mentinerea elasticitatii pielii, iar aminoacizii din untura de peste va ajuta sa distrugeti grasimile rele. Trebuie sa respectati un regim alimentar in care sa intre legume crude si fructe, proteine din nuci, seminte sau boabe de soia.

Dezvoltarea celulitei este oprita de salata si varza, de verdeata, piine de secara, peste, produse marine. Evitati consumul de carne rosie, in special cu grasimi. In locul acestora puteti consuma peste. Carnea rosie contine o cantitate foarte mare de elemente artificiale si toxine. Daca mincati carne de pasare, inlaturati pielea si grasimile.

Limitati consumul de produse lactate. Acestea provoaca formarea unei pelicule care impiedica eliminarea grasimilor si toxinelor din sistemul limfatic.

Trebuie de asemenea sa micsorati consumul de hidrati de carbon, in special zaharul rafinat. Medicii va sfatuiesc sa consumati cit mai multe lichide – pina la 2 litri pe zi. Evitati consumul de bauturi alcoolice, coca-cola, chiar coca-cola dietetica. Nesul irita intestinul si este un factor care favorizeaza celulita. Cafeaua este permisa, ca de altfel si ceaiul verde. Beti apa plata, evitati cocteilurile si inlocuitorii alimentari sau alimentele cu adaosuri artificiale, cu coloranti si zahar artificial. Acestea nu sint naturale si se acumuleaza in zonele cu celulita.

In regimul alimentar, trebuie incluse de asemenea lecitina si vitamina F – principalele mijloace de lupta impotriva celulitei. Doza, schema de consum si combinarea lor cu alimentele este determinata de medic, individual in fiecare caz – este luat in consideratie tipul de constructie a fiecaruia, caracterul depunerilor de grasimi, modul de viata, efortul profesional si o multime de alti factori.

Trebuie sa fiti preveniti insa ca experimentele individuale nu duc la nimic bun – o greseala poate provoca un efect secundar: supradozarea de lecitina conduce la scaderea tensiunii arteriale.

Preparate cosmetice anticelulitice

Industria cosmetica propune in zilele noastre numeroase preparate impotriva celulitei in cele mai diferite forme. Exista geluri, creme, lotiuni si uleiuri. Insa acestea au mai repede un efect de mentinere, un efect profilactic decit terapeutic. In stadiile timpurii, atunci cind celulele inca isi mai pastreaza capacitatea de a lucra, asemenea mijloace pot opri procesul de raspindire a celulitei. Acestea contin de regula cafeina, silicon, vitamina A, diferiti fermenti, alge marine, componente care normalizeaza metabolismul, cresc elasticitatea pielii, dizolva grasimile. Unul dintre componentele anticelulitice de baza folosite in zilele noastre sint algele marine brune (laminaria si fucus).

Peeling-ul (indepartarea straturilor superficiale ale pielii) contribuie la hranirea tesuturilor cu oxigen, ca urmare a acestui fapt creste tonusul, slabesc fenomenele de stagnare. Cremele anticelulitice usureaza eliminarea lichidelor din tesuturile adipoase prin sistemul limfatic, cresc tonusul pielii. Aceste creme se folosesc de foarte multe ori in timpul impachetarilor reci sau fierbinti: se aplica preparatul pe corp, se intinde uniform pe zonele cu probleme, dupa care corpul este invelit cu o pelicula speciala. Dupa o ora, o ora si jumatate, pelicula este indepartata, iar resturile de crema sint sterse. Foarte important este ca in timpul masajului, crema sau gelul sa fie intinse pe picioare de jos in sus.